Poikkilaakson koulussa vietettiin Opetan-päivää maanantaina 22.4. klo 9-12.30 Oppilaat olivat valinneet, mitä haluavat opettaa toisille oppilaille. Teemana tällä kertaa olivat Kielet ja kulttuuri.

Pääsin tutustumaan pajaan, jossa aiheena oli kuinka leivotaan Omenastruudeli. Reseptiikkaa käytiin aluksi läpi ja jokainen osallistuja sai kirjallisen ohjeen. Tämän jälkeen seurattiin videota, jolle oli koostettu vaiheittain ohjeita taikinan valmistuksesta aina valmiiseen tuotokseen. Kuvaajan käsi kävi välillä etualalla rohmuamassa maistiaisia. oppilaat olivat nähneet paljon vaivaa ja paneutuneet kunnolla aiheisiin. Oppilaat kuuntelivat innokkaina ja varmasti monen kotona kokeiltiinkin samaisena iltana jo valmistaa omenastruudelia. Tapahtuma oli hyvin organisoitu ja pajoja oli paljon. Naapuriluokassa opeteltiin selvästi ranskankielen numeroita.
Toisilta oppimisen festarin, Popup koulun tai Opetan päivän (monta erilaista nimeä) rungon muodostavat oppilaiden itsensä ideoimat ja pitämät pajat. Kukin koulu voi soveltaa haluamaansa toimintamallia tapahtuman organisoinnissa. Tämä on sellainen toimintamalli, jota aivan varmasti kokeillaan Lappeenrannassakin.